Visit Bø Bø Hotell Sommarland

Bø i Telemark

Bygda som ligger fantastisk plassert akkurat der sjø og fjell møtes på sydøst siden av den norske fjellheimen. 

Norsjø er innsjøen som er koblet til Oslofjorden gjennom Skiensvassdraget. I  begynner fjellheimen. Lifjellplatået med mange topper som strekker seg mer enn 1000 moh. Høyeste punkt for Lifjellplatået er Mælefjell 1413 moh. Bø ligger ca 70 moh, 5 minutters kjøring fra Norsjø og 12 minutter fra parkeringen til Lifjell ca 700 moh. I Bø sentrum ligger Beverøya som har et mangfold av hytter som kan huse deg mens du opplever denne hyggelige bydga.

Kultur

Bø er kjent for sine rike kulturtradisjoner innen folkemusikk, sølvsmedkunst og felebygging. Utviklingen av hardingfelen har hatt sitt hovedsete her gjennom bla. felemakerslekten Helland/Steintjønndalen som teller 14 felemakere gjennom nesten to århundrer. Dette siste har gitt Bø betegnelsen «Nordens Cremona».

I bygda finnes det mange kulturarenaer. Gullbring kulturanlegg og Kroa i Bø er de meste kjente. Gullbring kulturanlegg ble bygget i 1994 som kulturhuset for Bø såvel som nabokommunene Sauherad og Nome. Her er det idrettshall, badeanlegg, kino og konsertsal. Kroa i Bø har lange tradisjoner som konsertarena i forbindelse med Høgskolen i Bø. Kroa har flere ganger blitt kåret til Norges beste konsertarena.

Serveringssteder

Bø har en rekke serveringssteder som gir deg mangfold under oppholdet. Bø Hotell, Vertshuset, Den Gode Nabo, Kina House, PizzafjosetSenterkroa,MeierismugetRoxy Kaffebar og The Bull Inn Bar er de vanligste i tillegg til flere takeaway fastfood steder.

Høgskolen i Bø

Bygda har en Høgskole som heter Høgskolen i Telemark avdeling Bø med over 2000 studenter. Dette setter naturlig nok sitt preg på bygda og gjør Bø til en moderne bygd med mye aktivitet både sent og tidlig.

Velkommen til Bø og Beverøya!

"Ingen andre steder jeg vet om fører en vannvei inn mellom høye blå og grønne fjell, som dukker sine speilbilder ned i dypet." (Odd Børretzen) Telemarkskanalener et nasjonalt klenodium og bør oppleves minst én gang i livet.  

Evju bygdetun har et vakkert og stort tun, omkranset av 1700-talls bygninger: Våningshus, fjøs, låve og eldhus. Stabburet er et smykke, restaurert og utskore i 1918. På gården er det dyr og aktiviteter.  

Norges sørligste høyfjell ligger midt i Telemark! Lifjellplatået har flere enn 10 topper som er over 1000 moh. Området har flotte turløyper både sommer og vinter. Klikkeher for mer informasjon om Lifjell.

Ved Norsjø Kabelpark kan du utfordre deg selv, farmor eller naboen på en av Europas beste kabelbaner for wakeboard, vannski og knebrett. Klikke her for mer informasjon om Norsjø Kabelpark.

Norsjø Golfpark har en fantastisk beliggenhet ned til Norsjø. Fra banen skuer du utover det stille vannet og Lifjell (starten av den norske fjellheimen) mens du spiller det ene spektakulære hullet etter det andre. Denne banen er helt i toppen av hva Norge kan by på av golfbaner. Banen ligger 20 minutter fra Beverøya Camping. Klikk her for mer informasjon.

Åpningstider:

Beverøya er en helårsåpen camping, med åpningstider i resepsjon etter sesong.

Dersom vi ikke er på plassen er du velkommen til å finne deg en plass selv.

Ønsker du å leie hytte kan du nå oss på 35061881. 

Vintersesong:

Man-Fre fra kl.09.00. Lør-Søn kl.10.00-11.00
Ring 35 06 18 81 ved ubemannet resepsjon.

Sommersesong:

Man-Fre fra kl.08.00- kl. 22.30

Tlf: (+47) 35 06 18 81
E-post: post@beveroya.no

Innsjekk fra kl. 15.00 for hytter. 

Bobil,caravan eller telt, hele dagen. 

Utsjekk innen kl. 12:00 for hytter og innen kl. 14:00 for bobil, caravan og telt.

Beverøya
Hytteutleie og Camping
Gvarvvegen 80,
3800 Bø I Telemark

 

Kart i google

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.